Vítám vás na mém blogu, jmenuji se sykorka 14 a doufám, že se vám tu bude líbit.
Prosím, napište mi komentář. icon_11.gif image by Salisko
" Každý týden sem přidám nejméně 1 článek. "
Lidí zase nejdou přidávat články T_T. Už dva dny...
Motto - Každý má své sny... každý někdy sní... každý jednou umře...nebuď jeden z těch co
svůj sen opustí a nechají ho zvadout jako květinu. Přeci každý si chce říct ve stáří
,,Něco jsem dokázal\a."Jdi za svím snem dokud je ČAS a ten utíká rychle.Poslouchej
tlukot svého srce a splň si své přání. Přeskoč všechny překážky a leť.
Já si za svím snem jdu...Co ty?

Kantonská rýže

3. srpna 2013 v 11:01 | sykorka 14

Takže dneska jsem si pro vás připravila oblíbené čínské jídlo :

KANTONSKÁ RÝŽE

Takže doufám, že umíte jíst čínskýma hůlkama a pokud žádné nemáte kupte si je na asijský týden v Lidlu nebo je často zahlídnu v Glóbusu, ale také jsou s malinkých obchůdkách s domácíma potřebama.
Kantonská rýže... (RECEPT PRO 4 OSOBY)
SEŽENEME SI:
400 g dlouhozrnné rýže
1 konzerva hrášku
100 g dušené šunky (Nakrájené na kostičky)
3 vejce
sůl
olej
POSTUP:
Uvaříme rýži podle návodu na obalu, což je asi 15-18 minut. Rozšleháme vajíčka s trochou soli. Na pánvičku přidáme olej a upečeme cca 3 tenké omelety. Nechej je chvilku vychladnout, aby ses nepopálil\a a nakrájej je na na menší kousky, ale zase né drobky. Přilej na pánev olej a rozehřej ho. Zatím otevři konzervu s hráškem a přeceď ho přes cedník, aby tam nebyla ta voda. :) Přidej na rozžhavenou pánev hrášek nakrájenou šunku kousky omelet a uvařenou rýži. Všechno chvilku zamíchej na pánvy a můžeš servírovat. DOBROU CHUŤ!
(papa)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama